فضای اداری مناسب
فضای اداری مناسب یکی از مهمترین عواملی است که بر روی کارایی و رضایت کارکنان تأثیر میگذارد. با توجه به اینکه آنها بخش قابل توجهی از زمان خود را در محیط کار صرف میکنند، توجه به فضای اداری مناسب هر کارمند، نقش مهمی در سلامت، رفاه و همچنین افزایش بهرهوری و تولیدی کارکنان دارد. در این مقاله، به بررسی اینکه فضای اداری مناسب هر کارمند چقدر است و همچنین ابعاد و استانداردهای فضای اداری میپردازیم و سپس نه راهکار برای دستیابی به یک فضای اداری مناسب ارائه میدهیم.
فضای اداری مناسب برای هر کارمند چقدر است؟
فضای اداری مناسب هر کارمند، به طور متوسط، ۴ تا ۶ مترمربع برای هر فرد است. البته در برخی موارد، این مساحت میتواند بیشتر یا کمتر باشد. گفتنی است که مساحت فضای اداری مناسب هر کارمند، علاوه بر مساحت میز کار، شامل فضای کافی برای حرکت و انجام وظایف روزمره کارمند نیز میشود. لازم است در خرید میز اداری، به اندازه، ارتفاع، جنس و کیفیت محصول توجه کنید تا بهترین گزینه را با توجه به نیازهای خود انتخاب کنید. توجه به استانداردها در انتخاب فضای اداری مناسب هر کارمند، علاوه بر ایجاد شرایط بهتر برای کارکنان، میتواند به بهبود بهرهوری و عملکرد سازمان نیز کمک کند. بنابراین، در طراحی فضای اداری، بهتر است پس از تعیین نیازمندیهای کارکنان و تعداد آنها، مساحت کلی موردنیاز محاسبه شده و از آن برای تخصیص مساحت به هر کارمند استفاده شود. همچنین، در تعیین فضای اداری مناسب هر کارمند، باید توجه داشت که در صورت امکان، فضای اضافی برای رفاه و راحتی آنان نیز در نظر گرفته شود.
9 راهکار برای دستیابی به یک فضای اداری مناسب
البته، با توجه به اینکه هر سازمان و شرکتی نیازهای خاص خود را دارد، اما در ادامه، نه راهکار برای دستیابی به یک فضای اداری مناسب را معرفی میکنیم.
- یکی از نه راهکار برای دستیابی به یک فضای اداری مناسب این است که، نیازمندیهای کارکنان در زمینه فضای کاری شناسایی و در نظر گرفته شود. بهتر است با بررسی نظرات کارکنان و تعیین نیازهای آنها، طراحی فضای کاری صورت گیرد.
- در مرحلهی بعدی برای دستیابی به فضای اداری مناسب، باید ابتدا مساحت کلی مورد نیاز برای سازمان محاسبه شود. این کار با اندازهگیری فضا و تعیین ابعاد و عرض و طول اتاقها و فضاهای کاری انجام میشود.
- همچنین برای دستیابی به فضای اداری مناسب، باید استانداردهای فضایی در طراحی فضای کاری رعایت شود. به عنوان مثال، در طراحی فضای اداری مناسب هر کارمند، باید به استفاده از روشنایی مناسب، تهویه هوا، صدا، نور، دما و همچنین ایمنی و بهداشت توجه شود.
- یکی دیگر از نه راهکار برای دستیابی به یک فضای اداری مناسب، بهجای استفاده از فضاهای بسته، استفاده از فضاهای باز و نورافشانی طبیعی است که میتواند بهبود قابل توجهی در کیفیت محیط کاری و راحتی کارکنان داشته باشد.
- استفاده از دیوارهای شیشهای نیز برای جداسازی فضاهای کاری، امکان ایجاد فضای باز، تهویه هوا و همچنین افزایش نورافشانی را فراهم میکند.
- همچنین یکی دیگر از نه راهکار برای دستیابی به یک فضای اداری مناسب، انتخاب مبلمان مناسب و شیک است که علاوه بر بهبود زیبایی و شکلدهی فضا، موجب فراهم شدن شرایطی راحت برای کارکنان میشود. مبلمان اداری با در نظر گرفتن استانداردهای ارگونومیک، میتواند به بهبود سلامت و رفاه کارکنان کمک کند و به آنان انگیزه و اعتماد به نفس بیشتری بدهد. قیمت مبل اداری به جنس، کیفیت و طراحی آن بستگی دارد.
- استفاده از کابینتهای کوچک برای نگهداری تجهیزات و فایلهای موردنیاز کارکنان، به همراه رعایت ابعاد و استانداردهای فضای اداری، میتواند به بهبود فضای کاری کمک کند.
- همچنین استفاده از رنگهای مناسب در فضای کاری یکی دیگر از نه راهکار برای دستیابی به یک فضای اداری مناسب است که به روحیه و انگیزه کارکنان کمک کرده و باعث افزایش زیبایی و شکلدهی فضا میگردد. برای مثال، استفاده از رنگهای روشن و طبیعی میتواند به ایجاد فضای پویا و شاداب کمک کند.
- در نهایت یکی از بهترین نه راهکار برای دستیابی به یک فضای اداری مناسب، بهرهگیری از فناوریهای روز، مانند سیستمهای تهویه هوا، سیستمهای نورپردازی هوشمند، سیستمهای صوتی و تصویری و …است که باعث افزایش بازدهی میشود. برای مثال، استفاده از سیستمهای تهویه هوا باعث بهبود کیفیت هوای فضای کاری و افزایش راحتی کارکنان میشود.